tisdag 27 september 2011

Favoritbröd

Min kollega hade med sig ett nytt bröd till jobbet. Resultatet var så gott att jag satte igång med en gång jag kom hem. Receptet på äppellimpa kommer från ICA´s senaste Buffé-tidning.

5 dl vatten
  • 1/2 paket jäst
  • 2 grovrivna äpplen
  • 3/4 dl honung
  • 1 tsk salt
  • 7 dl rågmjöl
  • 10 1/2 dl dinkelsikt

  • Värm vattnet till 37°C. Lös upp jästen i vattnet, blanda ner övriga ingredienser och arbeta degen. Jäs 1 timme, baka ut till två limpor och jäs 40 minuter till innan det gräddas i ca 30-35 minuter i 225 grader. Jag använder ekologiska ingredienser och baksten för ett extra gott resultat. Stora A och lilla t var självklart med på brödbaket. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Duktiga hjälpredor har du glöm inte att dörren ska vara stängd, kram /ma

Skicka en kommentar