tisdag 3 maj 2011

Hembakade korvbröd

Det kan tyckas väl ambitiöst att baka egna korvbröd men har man väl börjat kan det vara svårt att sluta... När jag gick i lågstadiet fick vi ett recept av fröken och det sitter i bakpärmen än.

50 g jäst, 50 g smör, 5 dl mjölk, 1 tsk salt, 1 msk socker, 13 dl vetemjöl.

Värm mjölken till 37 grader och smula i jästen. Skiva ner smöret, blanda i resten och arbeta degen väl. Jäs till dubbel storlek. Forma till ca 36 korvbröd och låt jäsa 20 min på plåten. Grädda 8-10 min i 250 grader. Pensla med varmt vatten före och efter gräddningen. Skär ett snitt i varje bröd.

Jag brukar frysa in dem direkt när de svalnat om de inte ska ätas samma dag. Om tid finns blir de godare av halva mängden jäst och dubbel jästid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar